Verslag Stoere Mannen Toernooi 18 maart 2023.

Het eerste toernooi van 2023 bij De Stetters in Castricum was met 28 teams redelijk bezet. Het weer was bij dit buitentoernooi voor de tijd van het jaar best lekker met 12 tot 14 graden en regelmatig een zonnetje. Het kleine regenbuitje in de middag deerde niemand. Ondanks de probleempjes met het pin-apparaatje konden we toch om half elf de eerste butjes uitgooien. Er moesten 4 partijen worden gespeeld welke vooraf door het computer programma waren geloot. Bij het spelsysteem van voor gelote partijen zullen er bij de 56 te spelen partijen altijd grote verschillen zijn, maar over de gehele dag heb ik slechts 3 keer een “Fanny” moeten noteren. Helaas overkwam 1 team dit 2 keer. Na 3 gespeelde rondes waren er nog 6 teams ongeslagen welke op 1 team na ook ongeslagen bleven. Hierdoor konden 2 andere teams met 1 verloren partij nog terug in de top 7 komen. Dat het spannend was in de top blijkt wel uit de einduitslag.  Het verschil tussen de nummers 2 en 5 was slechts 3 plus punten. Tussen de wedstrijden door waren  de dames van de kantine en het “boetje” weer hard aan het werk om iedereen van een kopje koffie, drankje of tosti, soep of broodje worst of kroket te voorzien. Een grote pluim voor deze vrijwilligers is zeker op zijn plaats. De scheidsrechter, Els Hummel had het niet echt een drukke dag en kon regelmatig op een bankje van het zonnetje genieten.

Tegen vijf uur was de laatste partij ook klaar en konden we overgaan naar de prijsuitreiking. Bestuurslid wedstrijdzaken Peter Zwaan dankte alle vrijwilligers voor hun inzet en de wedstrijdleider en scheidsrechter ontvingen een mooie bos bloemen. Vervolgens maakte de wedstrijdleider de uitslag bekend en namen de 7 prijswinnaars hun enveloppe in ontvangst. De winnaars waren deze zaterdag Ed Verwey en Johan Vendel. Beide mannen bleven Henk Vlietman en Ad Gijselhart (2e), Johan Mulder en Wim Santhuizen (3e), Wim van Heusden en Willem la Grouw (4e) en Gerard Schoone en Ron Bakker (5e) op saldo voor.  Voor De Stetters was het natuurlijk jammer dat geen van de prijswinnaars van de organiserende vereniging was, maar de beste van de Stetters Joop de Wit en Kees den Uijl konden met een zwaar bevochten overwinning in de laatste partij toch op een verdienstelijke 8e plek geklasseerd worden.

Het was een gezellige dag en Marianne en ik kregen veel complimenten voor de nieuwe badges en ontwerpen, alsmede de nieuwe website.